Vad är dynamisk lastbalansering?

Egentligen borde det istället kallas för "skydda huvudsäkringen", för det är vad funktionen gör. Med dynamisk lastbalansering använder laddboxen, eller ett större system av laddboxar, en extern mätare som oftast placeras i elcentralen på fastigheten. På så vis får laddboxen koll på hur mycket el som används i resten av fastigheten och kan därför anpassa hur mycket el som används till elbilsladdning i varje givet ögonblick. Samtidigt kan du använda den kapacitet du har i fastigheten mer effektivt, så att bilen laddar snabbare - utan att huvudsäkringen löser ut eller att du behöver uppgradera till ett dyrare elnätsabonnemang. 

GLB System ;
Energimätare 3Fas GARO GLB Detalj

Vad behöver jag för att skydda huvudsäkringen?

  1. GARO Laddbox

    Alla laddboxar från GARO är förberedda för dynamisk lastbalansering. Den mjukvara som krävs för detta ingår alltid i laddboxen. Du måste välja en laddbox med inbyggd energimätare. 

  2. Energimätare

    För att lastbalanseringen ska bli dynamisk krävs en extern energimätare placerad i din elcentral. Denna mätare mäter då hela husets elanvändning. 

  3. Kommunikationskabel

    Laddboxen och energimätaren behöver kunna kommunicera med varandra. Därför kopplas de ihop med en kommunikationskabel. Detta är enkelt att göra och sker normalt i samband med att laddbox och kraftkabel installeras.